Audio Pro is Award winning multiroom audio leverancier

Multiroom audio wordt volwassen met Audio Pro

Er is veel te doen over de mogelijkheden van Multiroom audio. Dat nog lang niet alles wat er wordt aangeboden optimaal is qua funtionaliteit is geen geheim. Veel systemen moeten nog verder door ontwikkeld worden op met de software welke wordt aangeboden te kunnen functioneren. Of het nu gaat om Alexa van Amazon of Google home, de meeste merken zijn nog in ontwikkeling. Het Zweedse merk Audio Pro is daar een uitzondering op. Zij leveren hoogwaardige Bluetooth en Multiroom speakers tegen schappelijke prijzen, en kunnen alles wat nu wordt aangeboden aan software platforms verwerken en dus ook weergeven. Is dit niet het geval, dan zorgt Audio Pro er voor dat dit zo snel mogelijk gebeurd (wanneer dit beschikbaar is) via een software update, wat mogelijk is met al hun producten.
 
Audio Pro staat voor veelzijdige multiroom oplossing
Muziek kopen, archiveren en beluisteren doen we steeds vaker met een computer of laptop. De CD en CD-speler zijn gedegradeerd tot fenomenen uit het verleden. Analoge audio direct uit de computer heeft echter een matige kwaliteit en dan hebben we het nog niet eens over de bekabeling. Maar het kan ook draadloos. Ondanks de veelzijdigheid van de computer is hij eigenlijk niet ontworpen voor het direct weergeven van analoge audio. De ingebouwde converters bieden voldoende kwaliteit voor het afspelen van een YouTube filmpje maar zijn absoluut niet toereikend voor serieuze muziekweergave. Je kan de computer voorzien van een S/P-DIF uitgang of een DAC of voorversterker met USB-ingang gebruiken maar die oplossingen hebben één groot nadeel. Voor de koppeling heb je weer een kabel nodig. Dus terwijl je op je laptop draadloos werkt via WiFi, heb je voor de weergave weer een kabel nodig. "Kan dat niet ook draadloos?" hoor ik u al vragen. Nou jazeker dat kan, met de draadloze luidsprekers van Audio Pro uit Zweden.
 
Audio Pro
Audio Pro is al sinds 1978 actief als luidsprekerbouwer. Opvallende kenmerken van het huidige programma zijn het bedieningsgemak, draadloos gebruik en de chique vormgeving. Met het huidige programma anticipeert Audio Pro op de vraag van gebruikers om op een eenvoudige manier overal in het huis vanuit iedere mogelijke bron inclusief de computer muziek hoorbaar te maken. Een multiroom oplossing dus maar dan zonder de complexiteit van gangbare multiroomsystemen en dus ook zonder het ingewikkelde kabelnetwerk. De Audio Pro benadering is volledig draadloos en aan te passen aan alle wensen en situaties.
 
Draadloos audio
Draadloos informatie distribueren lijkt zo eenvoudig als je kijkt naar systemen als WiFi, BlueTooth, Dect, GSM of UMTS. De praktijk is echter een stuk complexer. Er gelden namelijk strenge regels over wat je de ether in mag sturen. Veel frequentiebanden zijn gereserveerd voor bepaalde functies en gebruikers. Die banden kan en mag je niet zomaar voor andere toepassingen gebruiken. Er zijn echter ook vrije frequentiebanden die fabrikanten op hun eigen manier mogen gebruiken voor het transporteren van informatie. Dat is mooi maar heeft ook een nadeel. Er komen namelijk steeds meer draadloze toepassingen op de markt waardoor deze frequentiebanden erg vol raken. Als u in een hutje op de hei woont, is dat niet zo?n probleem maar in een drukke stad kan dat problemen opleveren. Bij het transporteren van audio heb je namelijk een betrouwbare breedbandige verbinding nodig die nooit weg mag vallen. Drop-outs of stoorsignalen zijn onacceptabel. De digitale techniek biedt hier echter oplossingen.
 
Audio Pro draadloos
De draadloze techniek die Audio Pro gebruikt is een bewezen techniek die ook door andere fabrikanten wordt gebruikt. Het systeem is volledig digitaal en opereert binnen het 2,4GHz bereik (daar waar bijvoorbeeld ook WiFi verbindingen worden gemaakt). Het systeem maakt gebruik van meerdere kanalen binnen dezelfde frequentieband waardoor er een hoogwaardige digitale verbinding mogelijk is. Het systeem schakelt automatisch over naar een andere kanaalset zodra één of meer van de gebruikte kanalen een storing geeft. Op deze manier is er altijd een betrouwbare verbinding. De maximaal te overbruggen afstand is net zoals bij WiFi een beetje afhankelijk van de omgeving maar varieert ergens tussen de 20 en 50 meter. Ruim voldoende voor een normaal huis. Voor speciale situaties heeft Audio Pro bovendien netwerk-extenders voor afstanden tot 100 meter. Op basis van deze techniek heeft Audio Pro een hele productlijn ontwikkeld die één onderdeel gemeen hebben, de TX100 zender die eruit ziet als een USB-dongle.
 
 
 
Gelieve de getallensequens in het hiernavolgende tekstveld in te voeren

De met een * gemarkeerde velden zijn verplichte velden.