Panasonic LUMIX DMC-GX1K zwart

Panasonic LUMIX DMC-GX1K zwart
5 jaar garantie
€ 649,00

Prijzen incl. btw excl. evt. verzendingskosten

Bijna op voorraad ! Leveringstijd circa 1-2 werkdagen
 • 5025232654284
Afhalen in de Winkel   € 0,00

PostNL gratis verzending

PostNL-EU € 20,00
Panasonic introduceert de DMC-GX1, een nieuwe systeemcamera met verwisselbare lens. De DMC-GX1 is...meer
Productinformatie "Panasonic LUMIX DMC-GX1K zwart"
Panasonic introduceert de DMC-GX1, een nieuwe systeemcamera met verwisselbare lens. De DMC-GX1 is de eerste camera in de nieuwe topklasse reeks van de LUMIX G Micro System-serie: GX. De camera biedt een topkwaliteit beeld, verbluffende prestaties, is opvallend snel en is een van de meest compacte camera’s in de hele LUMIX G-serie.

Het LUMIX G Micro System creëert hoogwaardige foto's met levensechte details dankzij een uitstekende resolutie en beeld- en kleurweergave. De 16,0-megapixel Live MOS-sensor en Venus Engine worden ten volle benut. Hierdoor zijn opnames die gemaakt zijn bij weinig omgevingslicht en een maximale ISO-gevoeligheid van 12800, verbluffend helder en hebben een zeer scherpe resolutie.

Het Precision Contrast AF-systeem van het LUMIX G Micro System is nog sneller geworden met een Light Speed AF van ongeveer 0,09 seconden. Daarnaast is het maken van serieopnames ook verbeterd tot 4,2 fps bij een maximale resolutie van 16,0 megapixels.

De DMC-GX1 maakt opnames in 1920 x 1080 full HD-video met stereogeluid in AVCHD-formaat wat een betere kwaliteit levert qua compressie-efficiëntie en -vriendelijkheid bij het afspelen op AV-apparatuur. Bij het maken van video-opnames beschikt de gebruiker over een geavanceerd AF-systeem, waaronder het praktische Full-time AF en Tracking AF, zodat iedere fotograaf met het grootste gemak hoogwaardige video-opnames kan maken.

Aangezien dit een camera is in de nieuwe topklasse reeks van de LUMIX G Micro System serie is er bij het uiterlijk niet beknibbeld op de grip, knoppen of coating - op elk detail is gelet. Op de accessoireschoen aan de bovenzijde van de camera kan de optionele kantelbare Live View Finder (DMW-LVF2) met een vergroting van ongeveer 1,4x (ongeveer 0,7x), vergelijkbaar met 1.440.000 beeldpunten, en een gezichtsveld van 100% worden bevestigd. De camera is nu compatibel met de UHS-I standaard voor SDXC/SDHC-geheugenkaarten waardoor nog betere prestaties worden geleverd.

De DMC-GX1 is vanaf december 2011 leverbaar in het zwart en zilver als losse body en in de volgende kits:
DMC-GX1KEG: Body + H-FS014042
DMC-GX1XEG: Body + H-PS14042 PZ

Toelichting belangrijkste specificaties:

1. Superieure beeldkwaliteit voor een systeemcamera met verwisselbare lens
Het LUMIX G Micro System realiseert kwalitatief hoogwaardige foto's met levensechte details d.m.v. een uitstekende resolutie en beeld- en kleurweergave. De 16,0-megapixel Live MOS-sensor is in grote mate verantwoordelijk voor de kwalitatief hoogwaardige beeldweergave. Het speciale circuit leest signalen uit met minimale ruis, waardoor de hoeveelheid ruis wordt verminderd met meer dan 66%. De maximale ISO-waarde van de DMC-GX1 is 12800. Bij opnames met een hoge ISO-waarde verbetert de S/R-verhouding met ongeveer 200% in vergelijking met de gebruikelijke 12,1-megapixel sensor. De prestatie van de sensor verbetert met 6db bij ISO 3200 en maximaal 9db bij ISO 6400, wat zorgt voor een fantastisch zuiver beeld zonder ruis.

Naast de snelle signaalverwerking door middel van de drie CPU's, levert de Venus Engine beeldprocessor nog betere prestaties doordat gebruik wordt gemaakt van een technologie die de ruis vermindert wat zorgt voor een nog hogere beeldkwaliteit. Doordat kleurruis nauwkeurig van luminantieruis wordt gescheiden aan de hand van de optimale ruisreductie voor beide types, kan men heldere beelden vastleggen, zelfs bij opnames met hoge ISO-waarden. Door het verhinderen van de kleurvermenging die veelal aan de randen optrad, wordt alle kleurruis, niet alleen in de overgangen maar ook aan de randen, effectief bestreden. De beeldprocessor biedt tevens een selectieve ruisreductie voor de omtrekken zodat er een natuurlijker evenwicht ontstaat in de curve zonder dat dit een negatief effect heeft op de resolutie. Details worden behouden door een optimale samenvoeging van de gegevens die worden verwerkt met resolutieprioriteit voor de randen en NR-prioriteit voor de egale delen van een foto.

Alle verwisselbare lenzen uit de LUMIX G Micro System-serie, 14 inmiddels, kunnen op de nieuwe GX1 worden gebruikt. Zo heeft men voor elk soort opname en gelegenheid een geschikte lens, zoals de nieuwe powerzoom X-lens, maar ook een standaard zoomlens, telefotozoomlens, lens met vast brandpunt, groothoeklens, fish-eyelens en macrolens.

2. Geavanceerd AF-systeem
Alle camera's in de LUMIX G Micro System serie gebruiken Contrast AF als scherpstelsysteem. In vergelijking met het Phase-difference AF-systeem, biedt Contrast AF een grotere nauwkeurigheid, vooral bij opnames met een lichtsterke lens en een groot diafragma. (Contrast AF is bijvoorbeeld ongeveer 90% nauwkeurig, terwijl Phase-difference AF ongeveer 60% nauwkeurig is bij F1.4). De DMC-GX1 biedt een ultrasnelle Light Speed AF* van ongeveer 0,09 seconden wat mogelijk wordt gemaakt door het verkorten van de detectietijd voor het scherpstellen, doordat de lens en de sensor bij 120 fps worden gesynchroniseerd. Het geavanceerde Contrast AF-systeem maakt de DMC-GX1 niet alleen nauwkeuriger maar ook aanzienlijk sneller dan DSLR-camera's uit het topsegment met Phase-difference AF.

De nieuwe focusmodus AFF (AF Flexible) stelt scherp op het onderwerp als de ontspanknop half wordt ingedrukt, maar als het onderwerp beweegt, gebeurt dit opnieuw om zo het beste resultaat te halen. In combinatie met de Touch AF-bediening gaat het instellen en het scherpstellen op een onderwerp ongelooflijk snel en eenvoudig, waardoor nooit een spontaan moment wordt gemist. De DMC-GX1 gebruikt de Contrast AF-functie ook om Full-area focussen te kunnen bieden, waardoor er scherpgesteld kan worden op elk punt in het beeldveld.

Met behulp van de touchscreen-bediening van de DMC-GX1 kunnen gebruikers onmiddellijk focussen op het onderwerp door het aan te raken op het grote, 460.000-pixel LCD-scherm met brede beeldhoek en kunnen zij zelfs de sluiter bedienen. Met één enkele aanraking op het scherm kiest men het deel en het formaat van het AF-gebied dankzij de functie 1-area AF. Daarnaast biedt de DMC-GX1 de Pinpoint AF-functie waardoor er nog nauwkeuriger kan worden scherpgesteld door het focusgebied verder te vergroten, bijvoorbeeld de pupil in een oog.

In de MF assist-modus kan men een gebied 1x, 4x, 5x of 10x vergroten door het aan te raken en het gebied gemakkelijk verplaatsen door het op het scherm te verslepen. Het beeld wordt 4x vergroot getoond op het compositiescherm waardoor er nauwkeurig kan worden scherpgesteld terwijl tegelijkertijd de compositie van de hele foto kan worden bepaald.

3. Eenvoudige handmatige bediening met verschillende ondersteunende functies voor het maken van opnames
Ondanks zijn uitzonderlijke compactheid is de DMC-GX1 soepel en eenvoudig te bedienen door de optimale indeling van de bedieningsknoppen, de nieuwe instelknop, de draai-en-druk-knop en de speciale functieknoppen. Als de gebruiker de instelling van functies aanpast, kunnen deze aanpassingen worden opgeslagen onder de twee externe knoppen en 2 menu's in het tabblad Software zodat deze direct toegankelijk zijn. Daarnaast kunnen in totaal 4 gebruikersinstellingen worden opgeslagen in de camera (1 onder C1 voor direct gebruik en 3 onder C2).

De DMC-GX1 is voorzien van de functie Level Gauge waarmee de camera de horizontale/verticale beeldhoek detecteert met behulp van de acceleratiesensor. Foto's die in portretformaat worden genomen worden automatisch verticaal weergegeven ongeacht welke lens wordt gebruikt.

Als de powerzoomlens uit de LUMIX G Micro System serie wordt gebruikt, kan de zoom worden bediend door middel van touchscreenbediening. De zoomsnelheid kan in twee stappen worden aangepast.

Hoewel bij de ontwikkeling van de DMC-GX1 werd gestreefd naar maximale compactheid, heeft Panasonic niet beknibbeld op de uitrusting van de camera, zoals de ingebouwde flitser (GN7.6, ISO160).

4. Oog voor detail bij elk onderdeel van de camera
Aangezien dit een camera is in de nieuwe topklasse GX-reeks van de LUMIX G Micro System serie is er op geen enkel detail van het uiterlijk beknibbeld. De ergonomisch ontworpen grip past bij het platte uiterlijk van de DMC-GX1, maar zorgt er toch voor dat de camera gemakkelijk is vast te houden. De grip is gegoten van hars en elastomeer waardoor deze lekker in de hand ligt. De DMC-GX1 is voorzien van een accessoireschoen voor een externe flitser of voor de nieuwe Live View Finder DMW-LVF2 (beide zijn optionele accessoires).

5. 1920 x 1080 Full HD hoogwaardige video-opnames
De LUMIX G Micro System is de camera die niet alleen kwalitatief hoogwaardige foto's maar ook prachtige video-opnames maakt. In de AVCHD-indeling is de opnametijd in HD-kwaliteit bijna dubbel zo lang als bij de conventionele Motion JPEG-indeling. Met een speciale, afzonderlijke knop aan de bovenzijde kan de gebruiker onmiddellijk beginnen met het maken van video's tijdens het fotograferen, zonder extra parameters te moeten instellen. De DMC-GX1 kan hoge resolutie full HD-video's 1920 x 1080 bij 50i (PAL) in AVCHD (25p [PAL]) opnemen.

De DMC-GX1 biedt naast de praktische Full-time AF-functie ook Touch AF voor video-opnames, waarmee de gebruiker als een professional afwisselend kan scherpstellen op de voor- en achtergrond. Als men simpelweg de camera op een onderwerp richt, wordt er automatisch op scherpgesteld waardoor het extra aandacht krijgt.

Met de Dolby® Digital Stereo Creator kan kwalitatief hoogwaardig geluid worden opgenomen. Er is ook een Wind Cut-functie om het storende geluid van wind op de achtergrond grotendeels te elimineren. Tijdens het opnemen van een video kan men een foto maken door alleen maar op de ontspanknop te drukken. Daarnaast kunnen foto's worden uitgesneden uit de video en kan het ongewenste deel van een video worden verwijderd met behulp van de Video divide-functie.

Video's kunnen worden opgenomen in MP4 Full HD 1920 x 1080 (25p) formaat en direct afgespeeld worden op een PC of draagbare elektronische apparatuur zonder dat het bestand hoeft te worden geconverteerd.

6. Uitstekende prestaties qua kracht, snelheid en beeldverwerking
Omdat het elektrische ontwerp is geoptimaliseerd en gerationaliseerd, presteert de DMC-GX1 uitzonderlijk goed op het gebied van energieverbruik en is de gebruiksduur van de accu ongeveer 11% langer dan bij de DMC-G3, die dezelfde accu gebruikt (DMW-BLD10). Met de DMC-GX1 is het nu mogelijk met een mechanische sluiter serieopnames te maken van 4,2 fps met een maximale resolutie van 16,0 megapixels. Het is ook mogelijk om de Burst-functie in hoge snelheid met 20 fps en elektronische sluiter te selecteren, afhankelijk van de snelheid van het bewegende onderwerp, waarna later de beste opname kan worden gekozen.

De Intelligent D-range Control biedt nu nog natuurlijkere beelden door de belichting voor ieder deel van het beeld te optimaliseren. De functie voorkomt daarbij te zwarte schaduwen en overbelichte witte delen, en helpt ervoor te zorgen dat details en overgangen, zoals het blauw van de lucht, prachtig worden weergegeven.

De DMC-GX1 past de Intelligent Resolution-technologie toe voor een optimale signaalverwerking van alle delen van de foto zodat het volledige beeld een adembenemend natuurlijke helderheid met zeer veel details krijgt.

De camera's in de LUMIX G Micro System serie zijn uitgerust met een uiterst efficiënt stofbeschermingssysteem. Als bij het verwisselen van de lenzen stof of ander vuil in de camera terechtkomt, kan dit blijven kleven aan de beeldsensor en te zien zijn als een vlek op de foto's. Het stofbeschermingssysteem van de DMC-GX1 elimineert deze mogelijkheid doordat er een supersonische golffilter is geplaatst voor de Live MOS-sensor. Deze filter trilt verticaal ongeveer 50.000 keer per seconde en weert op die manier stof en andere vuildeeltjes.

De DMC-GX1 is compatibel met de UHS-I standaard voor SDXC/SDHC-geheugenkaarten en profiteert zo van de snelle gegevensoverdracht.

7. Functies voor artistiek gebruik van kleuren en de iA (Intelligent Auto) Plus modus
De DMC-GX1 is niet alleen artistiek qua vormgeving, maar ook qua functies. Het toestel is uitgerust met heel wat functies waarmee men levensechte beelden kan vastleggen en eigen expressieve beelden kan creëren. Creative Control biedt een reeks verschillende kleurenmodi. Ook met Photo Style kunnen foto's aangepast worden aan de artistieke wensen van de gebruiker. In de Custom-modus kunnen deze instellingen volledig worden aangepast al naargelang het door de gebruiker gewenste kleureffect.

Met de modi Photo Style en Creative Control kunnen gebruikers van alle ervaringsniveaus hun foto's nog indrukwekkender en leuker maken door hun eigen stijl toe te voegen.

8. Talloze opties voor verdere uitbreidbaarheid
De Micro Four Thirds System-producten vullen de huidige Four Thirds System-lijn aan om de gebruiker digitale camera's met een verwisselbare lens te kunnen bieden die nog beter presteren dan voorheen. Naast de LUMIX G-lenzen kunnen op de LUMIX DMC-GX1 alle gewenste verwisselbare lenzen geplaatst worden die compatibel zijn met de Four Thirds System-standaard d.m.v. een optionele bevestigingsadapter.

Op de accessoireschoen aan de bovenzijde van de camera kan de optionele kantelbare Live View Finder (DMW-LVF2) met een vergroting van ongeveer 1,4x (ongeveer 0,7x*), vergelijkbaar met 1.440.000 beeldpunten, en een gezichtsveld van 100%, worden bevestigd.

PHOTOfunSTUDIO 7.0 HD Edition, SILKYPIX® Developer Studio 3.1 SE en LoiLoScope worden meegeleverd voor het organiseren van de beelden, het bewerken van foto's die zijn opgenomen in RAW-formaat en voor het editen van video's.

* Vergelijkbaar met een 35mm-camera
Verdere links naar "Panasonic LUMIX DMC-GX1K zwart"
Fotokwaliteit Cameratype: MILC Megapixels: 16 MP Type beeldsensor: Live MOS ... meer

Fotokwaliteit

 • Cameratype: MILC
 • Megapixels: 16 MP
 • Type beeldsensor: Live MOS
 • Maximale beeldresolutie: 4592 x 3448 Pixels
 • Fotoresolutie(s): 1824 x 1216,1824 x 1368,1920 x 1080,2272 x 1520,2272 x 1704,3232 x 1824,3232 x 2160,3232 x 2424,4576 x 2576,4576 x 3056
 • Beeldstabilisator: Ja
 • Ondersteunde beeldverhoudingen: 3:2,4:3,16:9
 • Totaal aantal megapixels: 16,68 MP
 • Grootte van de beeldsensor ( B x H ): 17,3 x 13 mm

Lenssysteem

 • Digitale zoom: 4x
 • Brandpuntbereik: 14 - 42 mm
 • Minimum aperture number: 3,5
 • Maximum aperture number: 5,6

Scherpstellen

 • Auto focusing (AF) modes: Continue Auto Focus, Gezichtsherkenning, Gezichtsherkenning, Flexible Spot Auto Focus, Multi-Point-autofocus, Enkele Automatische Focus
 • Auto Focus (AF) slot: Ja
 • Auto Focus (AF) assisteer straal: Ja

Belichting

 • ISO gevoeligheid (min): 160
 • ISO gevoeligheid (max): 12800
 • ISO-gevoeligheid: 160,200,400,800,1600,3200,6400,12800,Auto
 • Blootstelling type: Aperture voorgang AE, Auto, Handmatig, Sluiter-prioriteit AE
 • Belichtingscorrectie: ± 5EV (1/3EV step)
 • Lichtmeting: Centrumgerichte, Spot
 • Belichtingsinstelling: Programma AE
 • Auto Exposure (AE)slot: Ja

Flitser

 • Flitser-modi: Auto, Vast ingesteld off, Vast ingesteld on, Rode-ogen-reductie, Langzame synchronisatie
 • Flits sync-snelheid: 1/160 s

Video

 • Video recording: Ja
 • Maximale videoresolutie: 1920 x 1080 Pixels
 • HD type: Full HD
 • Videoresoluties: 640 x 480,1280 x 720 Pixels
 • Framerate Motion JPEG: 30 fps
 • Formaat analoog signaal: NTSC
 • Ondersteunde videoformaten: MP4

Audio

 • Ingebouwde microfoon: Ja
 • Windfilter: Ja
 • Ondersteund audioformaat: AAC

Geheugen

 • Compatibele geheugenkaarten: SD,SDHC,SDXC

Beeldscherm

 • Beeldscherm: LCD
 • Touchscreen: Ja
 • Beeldschermdiagonaal: 7,62 cm (3")
 • Beeldschermresolutie (numeriek): 460000 Pixels
 • Field of view: 100 procent

Poorten & interfaces

 • PictBridge: Ja
 • USB-versie: 2.0

Camera

 • Witbalans: Auto, Bewolkt, Daglicht, Flash, Witgloeiend, Schaduw
 • Scene modes: Kinderen, Nacht, Nachtportret, Binnenfeest, Portret, Zelfportret, Sporten, Zonsondergang
 • Foto-effecten: Sepia
 • Zelfontspanner: 2,10 s
 • Contrastaanpassing: Ja
 • Intensiteitsaanpassing: Ja
 • Camera afspelen: Film, Enkel beeld, Diavoorstelling, Miniaturen
 • Multi burst mode: Ja
 • Afspeel zoom: 16x
 • Histogram: Ja
 • Live view: Ja
 • Beeldbewerking: Bijsnijden, Hermeting, Roterend
 • On Screen Display (OSD)-talen: Arabisch, Vereenvoudigd Chinees, Traditioneel Chinees, Tsjechisch, Deens, Duits, Nederlands, Engels, Spaans, Fins, Frans, Grieks, Hongaars, Italiaans, Japans, Koreaans, Pools, Portugees, Russisch, Zweeds, Thais, Turks
 • Camera-bestandssysteem: DCF 2.0,Exif 2.3,RAW
 • Agenda: Ja

Design

 • Kleur van het product: Zwart

Accu/Batterij

 • Energie-opslagtechnologie accu/batterij: Lithium-Ion (Li-Ion)
 • Accu/Batterij voltage: 7,2 V
 • Capaciteit van de accu/batterij: 1010 mAh

Eisen aan de omgeving

 • Temperatuur, in bedrijf: 0 - 40 °C
 • Relatieve luchtvochtigheid, in bedrijf: 10 - 80 procent
 • Bedrijfstemperatuur, bereik: 32 - 104 °F

Gewicht en omvang

 • Breedte: 116,3 mm
 • Diepte: 39,4 mm
 • Hoogte: 67,8 mm
 • Gewicht: 318 g

Inhoud van de verpakking

 • Meegeleverde kabels: USB
 • Inclusief acculader: Ja
 • Batterijen meegeleverd: Ja

Overige specificaties

 • Videomogelijkheid: Ja
 • Ingebouwde flitser: Ja
 • Camera sluitertijd: 1/4000 - 60; 1/16000 - 1/30 s
 • Digitale SLR: Nee
 • Datum afdrukken: Ja
 • Aantal HDMI-poorten: 1
 • Frame: Ja
 • Type stroombron: Batterij/Accu
Lees, schrijf en bespreek beoordelingen...meer
Klantbeoordelingen voor "Panasonic LUMIX DMC-GX1K zwart"
Beoordeling schrijven
Beoordelingen worden na controle vrijgegeven.
Gelieve de cijferreeks in het hiernavolgende tekstveld in te voeren

De met een * gemarkeerde velden zijn verplichte velden.

Laatst bekeken