Cursussen

Fotocursus bij Beemster Schagen

Binnenkort gaan we weer beginnen met de Cursus Fotografie voor beginners en gevorderden. Er is zoveel meer uit uw spiegelreflex- en systeemcamera te halen, dat deze cursus eigenlijk een "must" is. Met deze interactieve cursus komen de praktijk voorbeelden naar voren, en wordt er geleerd van de "fouten". Middels uw eigen camera wordt de techniek van het fotograferen toegepast, wat in de praktijk weer kan worden gebruikt, voor succesvolle opnamen. De beginnerscursus bestaat uit 2 avonden van 3 uur. Tijdens de eerste avond krijgt u uitleg over de techniek met voorbeelden. U toetst zelf op uw eigen camera het geleerde, zodat de opdrachten, welke u mee krijgt voorde tweede avond,  in de praktijk kan brengen. Op de tweede avond wordt het "huiswerk" besproken, en wordt er weer verder op de fotomaterie ingegaan.  Een leuke en speelse cursus, welk door tal van cursisten als prettig wordt ervaren en, nog veel belangrijker, u in de praktijk meer zal kunnen brengen om mooie beelden vast te leggen.  Kijkt u voor de data in het onderstaande schema, en stuurt u een mailtje naar ons voor meer informatie.

Beginners Cursus

Met deze cursus beginnen we helemaal aan het begin; wat is (digitale) fotografie, wat is een diafragma en wat is sluitertijd. Voorwaarde is dat uw camera ook handmatig te gebruiken is. Tijdens deze cursus gaat u van alles leren over uw camera en de toepassing daarvan. De cursus beslaat twee avonden van 3 uur. Tijdens deze cursus krijgt u een opdracht mee naar huis, om het geleerde in praktijk te brengen. Daar kunt u ook leuke atentie mee verdienen. Aan het eind van de tweede avond gaat u naar huis met veel informatie, een goed gevoel en een Goody-back met intressante documentatie. Als klap op de vuurpijl krijgt u ook nog een waardecoupon.

197_org

 

 

Cursusdata: 2020

Beginners Cursussen:  15 april & 22 april 
                                    

                                  

                                                                

  

Meldt u zich nu aan, om zeker te zijn van een plaats in het nieuwe seizoen.
Ook voor meer informatie of een bevestiging stuurt u een e-mail naar:
Sjoerd Reitsma, cursus@beemsterschagen.nl

 

Klik voor direct bestellen op de foto hiernaast >>>

 

Aanmelden via de webshop

U kunt zich ook meteen aanmelden, en betalen in de webshop. Daarmee bevestigt u de deelname voor de geselecteerde data. Als u met 2 personen wilt deelnemen aan de cursus, betaald de tweede persoon half geld, mits deze persoon maar een familielid is. Deze optie kunt u ook selecteren in de webshop.  Mocht het onverhoopt zo zijn dat u toch niet kan op de gereserveerde datum, dan passen wij u in op een andere datum of krijgt u een ander voorstel aangeboden. Stuurt u dan even een berichtje naar Sjoerd Reitsma, cursus@beemsterschagen.nl

 

Klik hier om u via de webshop aan te melden>>>              

 

Aan tafel met...

Vanaf september is het weer zover! U kunt dan op onderstaande data om 9.00 uur bij Beemster Schagen in het Makado Centrum terecht voor de cursus met betrekking tot uw Android smartphone.

Veel gekochte merken welke Android als systeem gebruiken zijn o.a. Samsung, Huawei, Sony, LG en het vernieuwde Nokia.

De eerste zaterdag, 7 oktober, gaat u 'Aan tafel met...' Adrian. Gedurende 2 uur lang zal hij de basis van de Android smartphone onder de aandacht brengen, een aantal veelgebruikte apps bespreken en handige tips met u delen. Doordat de cursus in groepjes van maximaal 5 personen zal worden gegeven, is er eveneens genoeg ruimte voor uw vragen en persoonlijke aandacht.                                                                                                                                                           

Aan-tafel-met-359d5f1f1f03f8

De data voor de Android cursus zijn:

- Zaterdag                                                                                            

Op alle data zal de cursus worden gegeven van 9.00 uur tot 11.00 uur.

Voor slechts € 35,- zorgen wij ervoor dat u in 2 uur tijd helemaal up to date bent
met uw smartphone! Vanzelfsprekend is de koffie, thee of limonade inbegrepen.

Slechte vragen bestaan niet, dus schroom niet en schrijf u alsnog in voor de cursus.
Op alle data is nog plek aan tafel, maar zorg ervoor dat u er snel bij bent,                                        
want er zijn per keer slechts 5 stoelen beschikbaar! 

Aanmelden kan in onze winkels in Schagen, Makado Centrum 5, en Anna Paulowna, Sluisplein 7, via info@beemsterschagen.nl of bel naar 0224-213227.

  

Smartphone cursus bij Beemster Schagen    

 

133_org

Wat is een smartphone

Er zijn sinds een paar jaar nieuwe soorten telefoons op de markt, de zogenaamde smartphones. Dat is een Engelse term die letterlijk ‘slimme telefoon’ betekent. Met deze telefoons kunnen mensen bellen en sms'en, maar ook andere dingen zoals e-mailen, spelletjes spelen en internetten. Een internetverbinding is zelfs noodzakelijk voor veel mogelijkheden van de smartphone.

 

Wat kan ik ermee

Met een smartphone kunt u bijvoorbeeld e-mailen, chatten, filmen, internetten, foto’s versturen, teksten invoeren, uw Facebookprofiel bijhouden, routes plannen (smartphones beschikken ook over GPS) of muziek luisteren. Daarnaast kunt u ook bellen met de toestellen en zijn functies als een rekenmachine en een lijst met contactpersonen, aanwezig.
U kunt met de smartphone dus eigenlijk alles wat u ook op een desktopcomputer kunt doen. Al moet men wel realistisch blijven: grote stukken tekst intypen gaat bij lange na niet zo gemakkelijk als via een 'echt' toetsenbord. Bovendien hebben de toestellen veel minder geheugen dan een reguliere computer. U kunt bijvoorbeeld geen pc-spel spelen op een smartphone, al zijn van veel bekende spelletjes al speciale versies gemaakt voor smartphones.
Elke smartphone heeft via internet toegang tot een online winkel waar toepassingen voor de telefoon worden aangeboden. Die heten 'apps'. Denk aan een app van bijvoorbeeld Buienradar om te zien waar het regent. Of een app om met uw mobieltje te betalen voor online aankopen. Kortom: smartphones zijn mobiele internetcomputers waarmee u ook kunt bellen.

 

Voor senioren

Of smartphones geschikt zijn voor senioren, is een lastige vraag. Net als bij andere leeftijdsgroepen is dat afhankelijk van de belangstelling voor nieuwe gadgets en toepassingen. Wie sowieso amper mobiel belt en weinig interesse heeft in computertoepassingen, zal weinig kunnen beginnen met de smartphones. Voor louter bellen voldoet een simpel toestel net zo goed, zo niet beter. Bent u echter in bezit van een goed zicht (voor de kleine letters op het scherm), een redelijk fijne motoriek (voor de bediening) en een grote belangstelling voor nieuwe interactieve toepassingen, dan is het zeker de moeite waard om u erin te verdiepen. Het bedieningsgemak is sterk verbeterd en afhankelijk van het type en het abonnement zijn de kosten overzichtelijk.

 

136_200134_200132_org

 

Welke smartphones zijn er

In principe valt elke telefoon waarmee u kunt internetten of bijvoorbeeld foto's maken en verzenden, onder de noemer 'smartphone'. De bekendste zijn de iPhone van Apple en telefoons met Android erop, van verschillende merken. De bekendste daarvan is Samsung. Daarnaast draait een kleine groep telefoons op Windows.

 

De iPhone

De iPhone is een mobiele telefoon van Apple. Het is een zeer populaire telefoon. De nieuwste editie is versie 5. Wat betreft zijn functies is het een combinatie van een telefoon, de muziekspeler iPod en een PDA (handcomputer). U kunt ermee mailen, bellen, internetten, muziek beluisteren, foto's maken en bekijken en video’s bekijken.

 

De iPhone: applicaties

Het beheren van de inhoud van de iPhone gaat via het programma iTunes. Daarmee kunt u bijvoorbeeld muziek en foto's van en naar uw telefoon verplaatsen. Ook kunt u allerlei radioprogramma's, audioboeken en nog veel meer downloaden. Soms gratis, soms tegen betaling. Daarvoor gebruikt u uw persoonlijke account dat verbonden is met de telefoon.
Wie een iPhone heeft, kan nieuwe programma’s aanschaffen in de App Store, een onderdeel van iTunes maar ook te bezoeken vanaf uw telefoon zelf. Apple besluit welk programma's er wel en niet in de App Store komen. Momenteel is WhatsApp de bestverkochte app. Daarmee stuurt u via de internetverbinding gratis tekst- en fotoberichten naar andere WhatsApp-gebruikers. Dit programma is overigens beschikbaar voor alle types smartphones.

 

Kosten iPhone

Smartphones worden zowel los verkocht als in combinatie met speciale abonnementen. Daar zit internetten vaak in opgenomen. In Nederland kunt u bij verschillende aanbieders terecht voor een iPhone in combinatie met een abonnement. Los zijn ze erg duur; met een abonnement erbij is dat goedkoper. Hoe duurder uw abonnement, hoe goedkoper het toestel.
De meeste abonnementen werken met datalimieten. Dat betekent dat u via het netwerk van uw provider maar tot een bepaald maximum gratis mag internetten. Dat geldt alleen voor het signaal 'uit de lucht'. Als u thuis inlogt op uw draadloze wifi-signaal dan telt dat verbruik niet mee binnen uw abonnement. De providers hebben een soort tellertjes ontwikkeld waarmee u kunt bijhouden hoeveel internetverkeer (dataverkeer) u hebt via uw abonnement. Zo kunt u zelf in de gaten houden of u de limiet niet overschrijdt.

 

Telefoons met Android

Van telefoons met het systeem Android erop, is Samsung de populairste fabrikant. Het nieuwste model is de Samsung Galaxy S4. Telefoons met Android kunnen eigenlijk precies hetzelfde als bijvoorbeeld een iPhone. Wel zijn ze in de aanschaf doorgaans wat goedkoper. Android is te vergelijken met Windows, het is een besturingssysteem en meteen een 'platform' om apps op te draaien. iPhones hebben het systeem iOS.

 

Samsung: grootste concurrent

De smartphones van Samsung zijn een stuk goedkoper dan de iPhone en worden beschouwd als de grootste concurrent. De Samsung Galaxy is een van de populairste modellen. De 'winkel' waarin u apps koopt voor Android-toestellen heet Google Play Store. Daarin zijn duizenden apps te downloaden, ook hier zowel gratis als tegen betaling. Het aantal beschikbare apps is wel kleiner dan voor de iPhone. Over het algemeen ontwikkelen bedrijven eerst apps voor de iPhone (en de iPad) en daarna pas voor Android.

 

Andere merken en systemen

Er zijn ook smartphones die niet werken met Android en ook geen iPhone zijn. Bijvoorbeeld de Windows Phone. En Blackberry heeft bijvoorbeeld ook een eigen systeem voor de telefoons. Van oudsher zijn Blackberry's voornamelijk gebruikt door zakenlui, dus in de consumentenmarkt spelen ze ook nu nog geen grote rol.

 

 


Bron: Seniorweb.nl

 

 

 

 

 

Laatst bekeken