Glasvezel buitengebied Schagen

Aanleg glasvezelnetwerk gaat door !

                                                                                                                                                       direct-inschrijven

Skyline-Glasvezel5bf6bbb912222

In het noordelijk buitengebied, de kern van 't Zand en Oudesluis wordt als eerste aangelegd...

 

28 september 2020 - 't Zand                                                                                                                                                                  20200928_125016     
Slechts  een  maand geleden is Kabeltex nu gestart met de aanleg van het netwerk in 't Zand en nu al kunnen we de eerste opgeleverde klant feliciteren met zijn glasvezel aansluiting met alle voordelen van dien. Afhankelijk van de weersomstandigheden zal de aanleg nog tot ongeveer de winter/voorjaar duren. Kabeltex is niet alleen in t Zand bezig maar ook in het buitengebied van Schagen. Het volgende  dorp zal Oudesluis zijn zodat ook zij kunnen profiteren van glasvezel.  Op de foto neemt Dhr. van Diepen en zijn vrouw de felicitaties in ontvangst van Ted Redeker, commercieel en uitvoerend schouw van Kabeltex en Cor Posthumus van Beemster Schagen, partner van Kabeltex. 

10 maart 2020 - Schagen
In het noordelijk buitengebied van Schagen wordt al aangelegd, maar ook zal er spoedig op Kolksluis in 't Zand en ook in de kern van 't Zand en Oudesluis glasvezel worden aangeleged door Kabeltex. Heeft u zich nog niet aangemeld en wilt u alsnog gebruik maken van een glasvezel verbinding met al zijn voordelen? Meldt u zich dan alsnog aan, en voorkom dat u achter aansluitkosten krijgt berekend. Meer informatie kunt u bij ons in de winkel krijgen of via een mailtje.

12 oktober 2019 - 't Zand
Op dit moment hebben we bijna 240 inschrijvingen en toezeggingen. Dat is fantastisch! Helpt u ons mee om de laatste 60 inschrijvingen te behalen? Want bij 300 inschrijvingen wordt glasvezel aangelegd in ’t Zand. In de rondes langs de huizen die we afgelopen weken hebben gedaan heeft u bij ons aangegeven dat u twijfelt of u was niet thuis. Met deze brief doen wij nog een poging u te informeren over glasvezel. Ook komen we eerdaags nogmaals bij u langs om u te vragen of u zich wel of niet wilt inschrijven en of u nog vragen heeft.

Waarom glasvezel?
U bent hoogstwaarschijnlijk tevreden met uw huidige internet voorziening. Voor nu is dit ook prima. Voor de toekomst is dit een ander verhaal. Steeds meer apparaten in uw huis gaan gebruik maken van internet. Ook gaan we steeds meer en grotere bestanden naar elkaar versturen. Het huidige kabelinternet is hier minder geschikt voor. Van belang is dus een stabiel en snel internet dat toekomstbestendig is. Dat bereiken we met glasvezel.

Wilt u aan ons doorgeven of u wel of niet wilt meedoen?
Wilt u ons laten weten of u wel of niet mee doet? Dan kunnen wij uw antwoord noteren en onze lijst compleet maken. Twijfelt u nog, of zegt u ‘ja’, maar heeft u nog een aantal vragen? Neem ook dan contact met ons op. Wij maken graag een afspraak met u om uw vragen te beantwoorden. Dat kan telefonisch maar ook bij u thuis. U kunt bellen met Beemster Schagen via 0224 – 213 227 of Adriaan Jongejan via 06-150 22 000.

Inschrijven kan nog steeds via het fysieke inschrijfformulier dat u van ons heeft ontvangen. U kunt deze inleveren op de adressen genoemd onderaan het inschrijfformulier. Formulier kwijt? Bel en wij bezorgen een nieuw formulier bij u thuis. U kunt ook digitaal inschrijven via https://noordkop.kabeltex.nl.

Inschrijfavond 18 oktober 2019 in sporthal Multitreffer
U kunt ook naar de inschrijfavond komen in de kantine van SV Geel-Zwart op vrijdag 18 oktober vanaf 19:00 uur. Ook kunt u hier terecht met al uw (technische) vragen. Kabeltex en Beemster Schagen zijn aanwezig.

De kern van ’t Zand mag niet het nieuwe buitengebied worden! Dus denk aan de toekomst en schrijf uzelf in voor glasvezel. Hiermee steunt u ook de betrokken verenigingen. Zij ontvangen bij het slagen van de actie een vergoeding. Dus als minimaal 300 adressen zich inschrijven.

4 september 2019
Vanaf heden worden in de kern van' t Zand de informatie en aanmeld documentatie over glasvezel huis aan huis verspreid door de verenigingen van 't Zand. Wilt u nog een extra exemplaar van de gestuurde informatie zoals het waarom glasvezel, veelgesteld vragen, overzicht abonnementen van Kabeltex en het inschrijfformulier voor glasvezel in de kern van 't Zand, dan klikt  op de blauwe, onderstreepte tekst hiervoor.

27 augustus 2019
In navolging van Oudesluis gaan we begin september in 't Zand de vraagbundeling starten om in de kern van 't Zand ook glasvezel aan te kunnen leggen. Na een succesvolle vraagbundeling in het buitengebied van 't Zand en op industrieterrein Kolksluis is het nu aan het dorp zelf om in te stemmen met dit succesvolle medium.

Al eerder heeft 't Zand al aangegeven klaar te zijn voor glasvezel, doordat maar liefst 41% van de bevolking ja zei. Dit was in de eerdere vraagbundeling met E-Fiber en de gemeente Schagen het geval. Belangrijk verschil nu met de vraagbundeling met Kabeltex is dat niet het collectief Schagen belangrijk is om doorgang te laten plaatsvinden. Per gebied of dorp kan dit nu worden bekeken. In dit geval is dat 33%, net zoals dat in Oudesluis het geval is vaan de vraagbundeling nog loopt.

Glasvezel moet worden gezien als hét medium voor de toekomst als het gaat om snel en betrouwbaar internet. Doordat steeds meer apparaten in en om het huis verbonden zijn met het internet, wordt de belasting steeds hoger en zijn de koperenkabels op termijn niet meer afdoende. Televisie kijken wordt steeds minder belangrijk. Via internet kijken op het tijdstip dat men dat zelf wil is vandaag aan de orde. In hoge beeldkwaliteit en met een groot aanbod is internet over glasvezel een juiste keuze.

In veel gebieden is vaak maar één aanbieder interessant, bijvoorbeeld Ziggo. Dit heeft ook een nadeel want de aanbieder kan monopolistisch gedrag vertonen. Dit kenmerkt zicht vaak door een hoge prijs met regelmatig een prijsverhoging. Ook laat de snelheid bij grote drukte op de kabel te wensen over. Zeker het terugsturen van informatie is veelal traag. Dit alles heeft men niet als de abonnee een glasvezel verbindig heeft. Een eigen verbinding met de centrale zorgt voor een hoge constante snelheid. Bovendien laat een vergelijking van gelijkwaardige, populaire abonnementen zien dat glasvezel van Kabeltex veelal voordeliger is.

 

Schagen en Den Helder krijgen in mei glasvezel !

6 maart 2019
In mei start Kabeltex met de aanleg van haar glasvezelnetwerk in de buitengebieden van de gemeenten Schagen en Den Helder. Er zijn voldoende inschrijvingen ontvangen en in beide gebieden is de vergunning door de gemeenten inmiddels verstrekt. Daarmee is er niets meer dat de aanleg in de weg staat.

Eind januari berichtte Kabeltex al dat de aanleg van het glasvezelnetwerk in Schagen en Den Helder definitief doorging. Inmiddels zijn voor beide gemeenten de aangevraagde vergunningen verstrekt. Nu het eerste deel van de planning ook bekend is gaat in mei in beiden gemeente de schop in de grond en zullen de eerste bewoners worden aangesloten op het glasvezelnetwerk.   haspel

Met de start van de aanleg komt wat Kabeltex betreft ook een einde aan de verwarring van de verschillende vraagbundelingsacties in de beide gemeenten. Op 6 maart heeft concurrent FiberNH op haar website aangegeven dat in zowel Schagen als Den Helder de 50% inschrijving nog niet is behaald. Wat overigens niet vreemd is. Immers, Kabeltex werft al langer abonnees en heeft daarmee een grote voorsprong.

Er wordt soms geadviseerd om “dubbel” in te schrijven. Dus, zowel bij Kabeltex als bij FiberNH. Dit raadt Kabeltex af, omdat de bewoners daarmee op het verkeerde been worden gezet. Als het tegen zit, dienen ze straks bij twee partijen diensten af te nemen. Verder geeft FiberNH op hun site aan dat er maar plek is voor één netwerk in het gebied. Aangezien Kabeltex reeds heeft aangegeven dit netwerk te gaan aanleggen, betekent dit dat FiberNH geen netwerk zal aanleggen.

 

Wij kunnen u goed nieuws brengen: de aanleg gaat door ! 

Hoewel we per gebied verschillen zien in de aantallen aanmeldingen hebben we het genoegen u te kunnen mededelen dat er voldoende aanmeldingen zijn om het netwerk aan te leggen. Zoals u eerder in het persbericht heeft kunnen lezen is de vergunning al aangevraagd. In dit persbericht gaven we aan dat de vergunning alleen wordt aangevraagd als wij voldoende vertrouwen hebben in een positieve uitkomst van de vraagbundeling. En die is er dus. Is overal het minimale aantal al gehaald? Nee, dat nog niet. Maar we hebben aangegeven dat we gaan starten zodra in een bepaald gebied het benodigde aantal is gehaald. Op dit moment laten de buitengebieden van Burgerbrug, Dirkshorn, Oudesluis, Sint Maarten, Schagen, Tuitjenhorn, Waarland en 't Zand hoge inschrijvingsaantallen zien. Callantsoog, Petten, Schagerbrug, Sint Maartensbrug, Sint Maartensvlotbrug en Warmenhuizen volgen op de voet.  De start van de aanleg in Schagen staat gepland voor het tweede kwartaal. De verwachting is dat binnen 1-1,5 jaar het gehele buitengebied van Schagen is voorzien van een supersnelle glasvezelverbinding.

Dorpen en andere gebieden 

Uiteraard vergeten we de dorpen niet. Tenslotte wil men in de dorpen ook een snelle en betrouwbare internet en tv oplossing hebben via glasvezel. Nadat de hele planning voor heb buitengebied klaar is en werkzaamheden met de  aanleg vordert, wordt er ook gevraagbundelt in alle (dorps)kernen en andere gebieden van Schagen. Zodra dit een feit is, zal u worden benadert om zich aan te melden, als u dit nog niet gedaan heeft bij Kabeltex. Wachten hoeft natuurlijk niet persé totdat iemand zich meldt aan de deur, via de mail of telefonisch.  Aanmelden kan ten alle tijden via deze site. Voor realisatie van glasvezel in de dorpen en gebieden blijft wel de stelregel dat minimaal 33% van het dorp mee moet doen.

 

Glasvezel is mogelijk in heel Schagen

In november 2018 zijn wij als Beemster Schagen de samenwerking aangegaan met Kabeltex. Doordat het glasvezelnetwerk dicht langs de grens Hollands Kroon/Schagen ligt is het relatief eenvoudig het glasvezelnetwerk door te leggen in de gemeente Schagen. Daarom heeft Kabeltex besloten het buitengebied van Schagen dat grenst aan de gemeente Hollands Kroon bij voldoende belangstelling (50%) ook aan te sluiten.    

                                                                                                                                     Kabeltex 

Buitengebied
Kabeltex richtte zich in eerste instantie uitsluitend op het buitengebied, omdat juist de bewoners in de buitengebieden de behoefte hebben aan een goede breedband verbinding en geen goed alternatief voor handen hebben.

 

Ook in de dorpskernen 
Nieuw is dat Kabeltex ook in de dorpskernen glasvezel wil aanleggen als daar voldoende animo voor is (33%). En dat is bijzonder, want de focus lag tenslotte alleen maar op het buitengebied. Uitgangspunt is dus buitengebied >= 50% dan volgt aanleg en voor de kernen >= 33%, dan volgt daar ook aanleg. Naast aantrekkelijke abonnementen voor consumenten, biedt Kabeltex ook interessante oplossingen voor bedrijven en recreatieparken.

 

Wie kunnen zich aanmelden ?
Alle inwoners en bedrijven van Schagen en Hollands Kroon kunnen zich aanmelden. Aanmelden kan via de website of in de Glasvezel Informatie Punten van Beemster Schagen in Anna Paulowna en Schagen. Digitaal mag ook via deze site.Uiteraard mag u zich natuurlijk meteen aanmelden, maar u kunt natuurlijk ook eerst rustig rondkijken op de website. Ga voor meer mondelinge informatie eventueel eerst naar één van de Glasvezel Informatie Punten in Anna Paulowna of Schagen. (Sluisplein of Makado Centrum).

 

Informatie 
Vanaf heden kunnen bewoners en bedrijven zich inschrijven voor een jaarabonnement. Er worden diverse abonnementen aangeboden, van alleen-internet tot alles-in-1 met interactieve TV. Vanaf slechts € 51,00 per maand heeft u al een abonnement met 100Mbps internet en televisie. Voor aansluitingen in het buitengebied  wordt een toeslag gerekend van € 20,00 p/m en verder géén aansluitkosten voor een standaard aansluiting. Ook voor MKB-bedrijven heeft Kabeltex een passend aanbod.

 

Voordelen
Een glasvezelnetwerk is veel sneller, stabieler en betrouwbaarder dan de kabel die je gewend bent. En dat biedt een wereld aan nieuwe mogelijkheden. Want glasvezel is meer dan alleen supersnel internet. Zo krijg je ook:

  • Een enorme keuze aan TV-zenders en diensten                         go-600-600
  • Interactieve televisie met Programma gemist en opnamemogelijkheden
  • Meer dan genoeg snelheid voor (Ultra) HD-TV                                                       
  • Haarscherp beeld en kraakhelder geluid

 

En dat is nog maar het begin. Want glasvezel is geschikt voor werkelijk alle denkbare én ondenkbare toepassingen, zoals zorg op afstand, slimme thermostaten, leren op afstand, Virtual Reality en nog veel meer. Kortom, met een glasvezelverbinding in huis ben je tot ver in de toekomst voorbereid op alles wat nog komen gaat.

                                                                                                     

Vragen ?
Wij als Beemster Schagen en Kabeltex kunnen ons voorstellen dat u nog meer vragen heeft over glasvezel in Schagen. Daarom bent u van harte welkom in onze Kabeltex shop in één van onze  winkels in Anna Paulowna (Sluisplein) of in Schagen (Makado Centrum). In de winkels kunnen wij u precies vertellen wat de voordelen zijn van glasvezel, boven de bestaande aansluiting in uw huis of bedrijf. Heeft u nog meer vragen, en/of wilt u met ons samen de overeenkomst invullen, u bent van harte welkom tijdens de openingstijden in onze winkels.           

                                      

  - Meer informatie over Prive abonnementen

  - Meer informatie over Zakelijke abonnementen  

  - Veel gestelde vragen en hun antwoorden (FAQ) 

 

 

Team Beemster Schagen 

 

 

Laatst bekeken