Glasvezel in Schagen met Kabeltex

Aanleg glasvezelnetwerk gaat door !

                                                                                                                                                       direct-inschrijven

Skyline-Glasvezel5bf6bbb912222

Laatste nieuws; Schagen en Den Helder krijgen in mei glasvezel !

6 maart 2019

In mei start Kabeltex met de aanleg van haar glasvezelnetwerk in de buitengebieden van de gemeenten Schagen en Den Helder. Er zijn voldoende inschrijvingen ontvangen en in beide gebieden is de vergunning door de gemeenten inmiddels verstrekt. Daarmee is er niets meer dat de aanleg in de weg staat.

Eind januari berichtte Kabeltex al dat de aanleg van het glasvezelnetwerk in Schagen en Den Helder definitief doorging. Inmiddels zijn voor beide gemeenten de aangevraagde vergunningen verstrekt. Nu het eerste deel van de planning ook bekend is gaat in mei in beiden gemeente de schop in de grond en zullen de eerste bewoners worden aangesloten op het glasvezelnetwerk.   haspel

Met de start van de aanleg komt wat Kabeltex betreft ook een einde aan de verwarring van de verschillende vraagbundelingsacties in de beide gemeenten. Op 6 maart heeft concurrent FiberNH op haar website aangegeven dat in zowel Schagen als Den Helder de 50% inschrijving nog niet is behaald. Wat overigens niet vreemd is. Immers, Kabeltex werft al langer abonnees en heeft daarmee een grote voorsprong.

Er wordt soms geadviseerd om “dubbel” in te schrijven. Dus, zowel bij Kabeltex als bij FiberNH. Dit raadt Kabeltex af, omdat de bewoners daarmee op het verkeerde been worden gezet. Als het tegen zit, dienen ze straks bij twee partijen diensten af te nemen. Verder geeft FiberNH op hun site aan dat er maar plek is voor één netwerk in het gebied. Aangezien Kabeltex reeds heeft aangegeven dit netwerk te gaan aanleggen, betekent dit dat FiberNH geen netwerk zal aanleggen.

 

Wij kunnen u goed nieuws brengen: de aanleg gaat door ! 

Hoewel we per gebied verschillen zien in de aantallen aanmeldingen hebben we het genoegen u te kunnen mededelen dat er voldoende aanmeldingen zijn om het netwerk aan te leggen. Zoals u eerder in het persbericht heeft kunnen lezen is de vergunning al aangevraagd. In dit persbericht gaven we aan dat de vergunning alleen wordt aangevraagd als wij voldoende vertrouwen hebben in een positieve uitkomst van de vraagbundeling. En die is er dus. Is overal het minimale aantal al gehaald? Nee, dat nog niet. Maar we hebben aangegeven dat we gaan starten zodra in een bepaald gebied het benodigde aantal is gehaald. Op dit moment laten de buitengebieden van Burgerbrug, Dirkshorn, Oudesluis, Sint Maarten, Schagen, Tuitjenhorn, Waarland en 't Zand hoge inschrijvingsaantallen zien. Callantsoog, Petten, Schagerbrug, Sint Maartensbrug, Sint Maartensvlotbrug en Warmenhuizen volgen op de voet.  De start van de aanleg in Schagen staat gepland voor het tweede kwartaal. De verwachting is dat binnen 1-1,5 jaar het gehele buitengebied van Schagen is voorzien van een supersnelle glasvezelverbinding.

Dorpen en andere gebieden 

Uiteraard vergeten we de dorpen niet. Tenslotte wil men in de dorpen ook een snelle en betrouwbare internet en tv oplossing hebben via glasvezel. Nadat de hele planning voor heb buitengebied klaar is en werkzaamheden met de  aanleg vordert, wordt er ook gevraagbundelt in alle (dorps)kernen en andere gebieden van Schagen. Zodra dit een feit is, zal u worden benadert om zich aan te melden, als u dit nog niet gedaan heeft bij Kabeltex. Wachten hoeft natuurlijk niet persé totdat iemand zich meldt aan de deur, via de mail of telefonisch.  Aanmelden kan ten alle tijden via deze site. Voor realisatie van glasvezel in de dorpen en gebieden blijft wel de stelregel dat minimaal 33% van het dorp mee moet doen.

 

Glasvezel is mogelijk in heel Schagen

In november 2018 zijn wij als Beemster Schagen de samenwerking aangegaan met Kabeltex. Doordat het glasvezelnetwerk dicht langs de grens Hollands Kroon/Schagen ligt is het relatief eenvoudig het glasvezelnetwerk door te leggen in de gemeente Schagen. Daarom heeft Kabeltex besloten het buitengebied van Schagen dat grenst aan de gemeente Hollands Kroon bij voldoende belangstelling (50%) ook aan te sluiten.    

                                                                                                                                     Kabeltex 

Buitengebied
Kabeltex richtte zich in eerste instantie uitsluitend op het buitengebied, omdat juist de bewoners in de buitengebieden de behoefte hebben aan een goede breedband verbinding en geen goed alternatief voor handen hebben.

 

Ook in de dorpskernen 
Nieuw is dat Kabeltex ook in de dorpskernen glasvezel wil aanleggen als daar voldoende animo voor is (33%). En dat is bijzonder, want de focus lag tenslotte alleen maar op het buitengebied. Uitgangspunt is dus buitengebied >= 50% dan volgt aanleg en voor de kernen >= 33%, dan volgt daar ook aanleg. Naast aantrekkelijke abonnementen voor consumenten, biedt Kabeltex ook interessante oplossingen voor bedrijven en recreatieparken.

 

Wie kunnen zich aanmelden ?
Alle inwoners en bedrijven van Schagen en Hollands Kroon kunnen zich aanmelden. Aanmelden kan via de website of in de Glasvezel Informatie Punten van Beemster Schagen in Anna Paulowna en Schagen. Digitaal mag ook via deze site.Uiteraard mag u zich natuurlijk meteen aanmelden, maar u kunt natuurlijk ook eerst rustig rondkijken op de website. Ga voor meer mondelinge informatie eventueel eerst naar één van de Glasvezel Informatie Punten in Anna Paulowna of Schagen. (Sluisplein of Makado Centrum).

 

Informatie 
Vanaf heden kunnen bewoners en bedrijven zich inschrijven voor een jaarabonnement. Er worden diverse abonnementen aangeboden, van alleen-internet tot alles-in-1 met interactieve TV. Vanaf slechts € 51,00 per maand heeft u al een abonnement met 100Mbps internet en televisie. Voor aansluitingen in het buitengebied  wordt een toeslag gerekend van € 20,00 p/m en verder géén aansluitkosten voor een standaard aansluiting. Ook voor MKB-bedrijven heeft Kabeltex een passend aanbod.

 

Voordelen
Een glasvezelnetwerk is veel sneller, stabieler en betrouwbaarder dan de kabel die je gewend bent. En dat biedt een wereld aan nieuwe mogelijkheden. Want glasvezel is meer dan alleen supersnel internet. Zo krijg je ook:

  • Een enorme keuze aan TV-zenders en diensten                         go-600-600
  • Interactieve televisie met Programma gemist en opnamemogelijkheden
  • Meer dan genoeg snelheid voor (Ultra) HD-TV                                                       
  • Haarscherp beeld en kraakhelder geluid

 

En dat is nog maar het begin. Want glasvezel is geschikt voor werkelijk alle denkbare én ondenkbare toepassingen, zoals zorg op afstand, slimme thermostaten, leren op afstand, Virtual Reality en nog veel meer. Kortom, met een glasvezelverbinding in huis ben je tot ver in de toekomst voorbereid op alles wat nog komen gaat.

                                                                                                     

Vragen ?
Wij als Beemster Schagen en Kabeltex kunnen ons voorstellen dat u nog meer vragen heeft over glasvezel in Schagen. Daarom bent u van harte welkom in onze Kabeltex shop in één van onze  winkels in Anna Paulowna (Sluisplein) of in Schagen (Makado Centrum). In de winkels kunnen wij u precies vertellen wat de voordelen zijn van glasvezel, boven de bestaande aansluiting in uw huis of bedrijf. Heeft u nog meer vragen, en/of wilt u met ons samen de overeenkomst invullen, u bent van harte welkom tijdens de openingstijden in onze winkels.           

                                      

  - Meer informatie over Prive abonnementen

  - Meer informatie over Zakelijke abonnementen  

  - Kan ik me al inschrijven en zit ik wel of niet in het buitengebied ?

  - Veel gestelde vragen en hun antwoorden (FAQ) 

  - Uitnodiging informatieavond voor 't Zand en Oudesluis - 13 december 2018

  - Uitnodiging informatieavond voor Schagerbrug - 18 december 2018 

 

Team Beemster Schagen 

 

 

Laatst bekeken