Over ons

Beemster Schagen...

 

Medewerkers-BS

Al meer dan 60 jaar is de naam Beemster een begrip in de regio. Wat begon als Foto Kino Beemster is uitgegroeid tot het huidige Beemster, Imaging & Connectivity. Van oudsher was de fotografie een specialiteit van Foto Kino Beemster. Naast de fotografie, werd er al snel ook apparatuur verkocht om foto's te maken, maar ook apparatuur om te filmen. Noem het maar het analoge tijdperk. Vele reportage's volgde en menigeen in de regio kent wel iemand die zijn trouwreportage heeft laten maken door een van de Beemster's. Later kwam het magnetische tijdperk op gang, zodat we konden filmen met videomateriaal. Dat was ook de aanleiding voor het veranderen van de naam; Foto Video Beemster. 

321_320582ae5a65f829

Veranderingen...

De videofilm verdrong de Super 8 film en later verdrong de digitale camera de analoge camera.  Wij kunnen overigens er voor zorgen dat uw Super 8 films en video films, overgezet worden op digtale dragers. E.e.a. vindt u onder het kopje "Film- en Video Transfer". In de tussen tijd deed de mobiele telefoon zijn intrede.  Eerst ook nog analoog, ATF, en later werd dit digitaal, GSM. Al snel heeft Beemster dit artikel omarmd, simpelweg om dat het credo is "gefixeerd op ontwikkeling", en er niet echt winkels waren om dit mooie product te verkopen. Kennis is belangrijk, en Beemster heeft zich dan ook altijd verdiept in dit product, zodat de medewerkers de klant optimaal konden informeren over de mobiele telefoons. In een later stadium kwamen de telefoonwinkels in opmars. Om slagvaardig te blijven in de toekomst  heeft Beemster gekozen voor een sterke partner; Telecombinatie.

Al snel werd de gewone telefoon vervangen door de "Smart" Phone. Niet alleen maar bellen, maar ook het internet gebruiken is geen probleem. Deze alleskunners konden nog meer; navigeren, foto's maken, filmen enzovoort. Ook is de smartphone te gebruiken in combinatie met de fotocamera. Als afstandsbediening, of als medium om beelden van de fotocamera op te slaan, geen probleem. Maar ook in de camera veranderd het een en ander. Tegenwoordig  is het heel normaal dat u uw foto's via de fotocamera verstuurd via wifi of het mobile netwerk. Ook navigeren met uw fotocamera of simpelweg iets zoeken op het internet via uw fotocamera is geen utopie meer. NFC maakt het zelfs mogelijk om razendsnel een backup van uw foto's uit de fotocamera, te maken naar uw smartphone.

U begrijpt het al; de naam Beemster blijft, maar de ontwikkelingen in de markt vragen  weer om een nieuw begrip in de regio; " Beemster Schagen - Imaging & Connectivity ".                                                                                      

Nominatie-winnaar58ce79bad0468

 Team Beemster Schagen. 

Laatst bekeken