Panasonic Oled tv's

Na de introductie van de 65-inch EZW1004 in januari van dit jaar presenteert Panasonic nu een 77- inch versie van de EZW1004. Daarnaast wordt het oled-assortiment uitgebreid met de EZW954-serie, die verkrijgbaar zal zijn in de schermformaten van 65- en 55-inch.

Krachtige chip en een betere HDR-weergave

De EZW1004-serie en EZW954-serie maken beide optimaal gebruik van de Studio Colour HCX2-chipset, waarmee kleuren, bewegingen en andere belangrijke beeldkenmerken geoptimaliseerd moeten worden. De chipset gebruikt technologie die eerder alleen beschikbaar was voor kostbare professionele beeldschermen. Een belangrijk onderdeel van de processor is het kleurcorrectiesysteem, dat onder andere gebruikmaakt van 3D Look-up Tables. Voor elke helderheidsstap is een volledige database met kleuren opgeslagen op de chipset om ervoor te zorgen dat altijd de meest nauwkeurige kleuren worden weergegeven. De EZW1004 en EZW954 kunnen de DCI-kleurruimte nagenoeg volledig weergeven.

 Panasonic-TX-65EZW1004-600x351-2x

 

Natuurlijk komen alle modellen met de hoge 4K Ultra HD resolutie en is er ondersteuning voor HDR, in de vorm van HDR10 en HLG (Hybrid Log Gamma). De EZW1004 en EZW954 zijn daarbij uitgerust met een nieuwe HDR Brightness Enhancer-functie, die de HDR beeldkwaliteit in ruimtes met veel licht optimaliseert. Donkere scènes worden geoptimaliseerd om de luminantie van de minder heldere zones te vergroten. Hierdoor kan de scène worden waargenomen zoals hij is bedoeld, ook in een omgeving met meer licht. Het oled-paneel biedt volgens Panasonic een helderheid van 800 tot 1000 nits, wat een verdubbeling is ten opzichte van de oled tv’s van vorig jaar.

  
Panasonic-TX-55EZW954-600x351-2x
 

Het vlaggenschipmodel, de EZW1004, beschikt ook over een Absolute Black Filter. Dit filter absorbeert omgevingslicht, waardoor weerspiegelingen verdwijnen, en het draagt bij aan diepe zwartwaarden. Dit komt vooral tot zijn recht in helder verlichte ruimtes, aldus Panasonic. De EZW1004 kan ook gebruikt worden als professioneel beeldscherm. Professionele kleurenspecialisten kunnen hun eigen Look-up Tables uploaden via de USB-poorten. Daarnaast biedt het scherm Imaging Science Foundation (ISF) kalibratie-instellingen en het is compatibel met de CalMan- kalibratiesoftware van Portrait Displays. 

Smart tv

De EZW1004 heeft een verbeterd smart tv-platform, nog altijdMy Home Screen 2.0 genaamd. Tot de nieuwe functies behoren mappen met favorieten voor meerdere gebruikers, een aanpasbare My App-knop op de afstandsbediening voor snellere toegang tot favoriete content en een vernieuwde Media Player-app met ondersteuning voor 4K HDR10- en HLG-content. De tv’s bieden ondersteuning voor IP>TV- technologie, waarbij uitzendingen kunnen worden omgezet in gegevens die naar andere apparaten kunnen worden gestreamd. De EZW1004 en EZW954 beschikken daarnaast over het Simple Device Discovery Protocol van Control 4 en zijn in afwachting van het Connects with Control4-certificaat. Voor beide series zal ook het Crestron-certificaat worden aangevraagd. Natuurlijk zijn bekende apps als YouTube en HDR beschikbaar, ook in 4K en HDR.

 

Panasonic-TX-65EZW1004-1-600x348-2x

Design

Beide modellen hebben een donkere metallic afwerking zonder zichtbare naden. Het vlaggenschipmodel, de EZW1004, vertegenwoordigt een mix van vorm en functie door het Dynamic Blade Speaker- geluidssysteem, dat in het voetstuk is geïntegreerd. Hierdoor lijkt het scherm boven de luidspreker te zweven.

 

Speakers afgesteld door Technics

De EZW1004 oled tv is voorzien van Dynamic Blade Speakers, een soundbar onder het scherm. Deze is afgesteld door de technici van het audiomerk Technics van Panasonic. De EZW1004 produceert volgens de Japanse fabrikant uitzonderlijke audio met veertien meervoudige luidsprekereenheden (acht woofers, vier squawkers en twee tweeters, en een viervoudige passieve radiator om de bas een boost te geven). De EZW954 heeft een traditioneel speakersysteem met een vermogen van 40 Watt.

(Bron: Homecinemamagazine)

 

Meer informatie en/of bestellen op de website >>> 

 

Laatst bekeken